Krtek ve městě - Miler, Zdeněk (Albatros, 2000)
Krtek a jeho přátelé vyděšeně pozorují, jak se jejich les pomalu mění na město. V něm se žít nedá, ani když jim lidé vytvoří umělý nafukovací les. Zvířátka se vydávají hledat skutečnou přírodu. Pro čtenáře od 4 let.