Kámen a oheň : Bastionová pevnost, její zrod a vývoj v dějinách pevnostního válečnictví - Duffy, Christopher (Bonus Memorabilia, 1998)
Kniha vypráví o achitektuře pevnostních objektů, organizaci obrany pevností i metodách jejich dobývání. Dozvídáme se, jak vypadaly bašty, příkopy, koliště, reduty, envelopy a další fortifikační prvky, s nimiž dodnes souvisejí místní názvy v opevněnýchměstech. Výklad doplňuje historický obrazový materiál a unikátní slovník odborné terminologie pevnostního válečnictví.