Chladnou zemí - Topol, Jáchym, 1962- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Román českého autora vypráví příběh z polistopadového Terezína, kde se z bývalého a postupně do země se propadajícího koncentračního tábora snaží hrstka dobrovolníků udělat památník světového významu.