Neser bohy - Moník, Josef, 1952- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Knížka neotřele reflektuje osudy českých emigrantů po roce 1968 v povídkách pražského překladatele, z nichž tři vyšly v Literárních novinách.