Člověk. - Benešová, Božena, 1873-1936 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Románová prvotina B. Benešové, napsaná v letech 1914-1919, se filozoficky zamýšlí nad otázkami, bolestmi i zmatky lidského života.