Trhlina - Topinka, Miloslav, 1945- (Čeští básníci 20. století, 2019)
Sbírka výrazného českého básníka a esejisty, jejíž důležitou součástí je výtvarná doprovodná složka, je básnickým pásmem, které se pokouší charakterizovat proměny a rozpory lidské existence.