Děti deště - Veselá-Jirousová, Marta, 1981- (Současná česká poezie, 2019)
Druhá sbírka současné české básnířky přináší verše, které podobně jako v její prvotině vyjadřují kultivovaným jazykem a stylem především autorčin křesťanský názor na svět.