Objevení Arábie a první kroky do východní Afriky : Výzkumné cestyJohanna Ludwiga Burckhardta (1784-1817) a sira Richarda Francise Burtona(1821-1890) - Pauliny, Ján (Cesty, 1990)
Burckhardt, Johann Ludwig (cestovatel švýcarský, 1784-1817) - Burton,Richard Francis (cestovatel angl., 1821-1890) - země arabské - vyprávěnícestopisná