Vodníci v Čechách - Petrová, Simona (Brána, 2013)
Všechny děti i jejich rodiče dobře vědí, že v některých českých rybnících a řekách ještě žijí vodníci, kteří se starají o čistotu vody a o ryby, i když jim lidé jejich práci často ztěžují. Takovým vodníkem je i starý Brčálník z rybníka Hadovce. V knížce se seznámíme s jeho kamarády-vodníky, se strašidlem hejkalem a s jejich přáteli-zvířátky. Společně prožijí spoustu veselých příhod a dobrodružství.