Tiché moře : sedmý román ze série Akta Oregon - Cussler, Clive, 1931-2020 (BB/art, 2011)
Dne 7. prosince 1941 prozkoumávalo pět bratrů na soukromém ostrůvku nedaleko pobřeží státu Washington šachtu, opředenou tajemstvím a neblaze proslulou tragédiemi s ní spojenými. Objev, který učinili, byl nejen draze zaplacen, ale okamžitě upadl v zapomnění díky událostem, které zachvátily Spojené státy po napadení Pearl Harboru. O desítky let později pátrá Juan Cabrillo se svými lidmi v argentinské džungli po pozůstatcích zříceného satelitu a přitom narazí na stopu, která ho přes propast času dovede zpět k Šachtě pokladů.