Nezbytná smrt Lewise Wintera - Mackay, Malcolm, 1982- (Panteon, 2015)
Detektivní žánr v podání Malcolma Mackaye je napínavou variací kriminálního románu, který drsný příběh předkládá z pohledu mladého nájemného vraha Caluma MacLeana. Ten si vyslechne kusé konkrétní informace, koho je třeba zlikvidovat a zároveň tak bude prověřen svým budoucím šéfem. Smrt Lewise Wintera je nezbytná, ale "dobře" zabít člověka je svého druhu umění. A za chyby se vždycky platí. Jedna pracovní zakázka experta na likvidování nepohodlných lidí může vést až k fatálním problémům. Nevšední detektivka z ranku drsné školy je napínavým a vydařeným debutem, kterému nechybí ani nadhled a vtip.