Agatha Raisinová a výletníci z Dembley - Beaton, M. C., 1936- (Detektivka (Motto), 2017)
Agatha se na čas vrátila do Londýna, aby na prosby svého přítele po šest měsíců pracovala v PR agentuře. Práce jí už ale netěší a tak se s radostí vrací do svého nového domova v cotswoldské vesničce. A tady se může brzo začít věnovat svému oblíbenému koníčku - vyšetřování zločinů. Skupinka místních turistů nachází v řepkovém poli zavražděnou předsedkyni svého spolku Jessicu. Ta velmi vehementně prosazovala právo výletníků procházet přes půdu místních bohatých majitelů pozemků. Agatha vstupuje společně se svým sousedem Jamesem do klubu turistů, aby se mohla nenápadně pustit do vyšetřování a zjišťuje, že podezřelých je více než dost