Hodinářské pohádky - Pinta, Václav, 1942- (Krigl, 2009)
Každou noc, když věžní hodiny odbijí dvanáct, hodinářský krámek ožije. Všechny budíky, hodiny a hodinky se probudí a vypráví si příběhy o čase a o životě strojů a stroječků, bez kterých by se možná zastavil. Hodinář Václav nemá o nočním životě svých svěřenců potuchy, ale hodinářský skřítek Tichošlápek zná všechna jejich tajemství. Některá z nich prozradí i Vám