Tulák po pouštích : mé putování po písečných mořích světa : Gobi, Taklamakan, Sahara - Baumann, Bruno, 1955- (Jota, 2019)
Známý dobrodruh a fotograf popisuje své zážitky z putování po různých pouštích světa. Autor prošel pouští Taklamakan v Číně, vydal se na pouť napříč Saharou z Čadu do Egypta a vypravil se rovněž do mongolské pouště Gobi. V textu přibližuje nejen průběh svých strastiplných cest, ale i přírodní podmínky, historii a rovněž krásy těchto nehostinných přírodních oblastí