Gerda : příběh velryby - Kavecký, Peter (CPress, 2018)
Gerda žije šťastně se svými rodiči a bratříčkem Larsem. Jednoho dne se však probudí a zjistí, že celá její rodina je pryč. Gerda se vydá na dlouhou a tesknou pouť oceánem, zpívá pradávnou velrybí píseň a hledá své blízké. Cestou potkává kosatky, ledního medvěda, tučňáky. I přesto, že tato setkání jsou jen krátká, Gerda navazuje přátelství, která navždy zůstanou hluboko v srdci