O Vendulce a drakovi - Vhrsti, 1975- (Mladá fronta, 2014)
Vendulka, dcera starosty zjistí, že v městské knihovně se usídlila lítá saň. Podnikne proto dobrodružnou výpravu mezi knihy a zážitky jsou opravdu nezapomenutelné. Vycvičí si mládě Ferdu, které se právě vylíhlo z vajíčka a nestačilo utéci s dračí mámou. Ale i dráčci začnou mít pubertu a Ferda přestane být roztomilý. Naopak začne mela! A jak to vše dopadne? Ještě že má Vendy tak príma spolužáky, zvláště pak Mirka - odborníka na draky