Zaklínač. - Sapkowski, Andrzej, 1948- (Fantasy (Leonardo), 2012)
Osudy hrdinů předchozích dílů se v této chvíli už staly legendou. Ale legenda má nejasnosti, bílá místa... Doplňuje je Ciri svým vyprávěním a Paní jezera za pomoci oneiroskopie, což je metoda zvláštním způsobem provokovaného snění. Díky tomu je chronologie dění časově i místně značně komplikovaná. Chamtivost, intriky a krev provázejí poslední zápas unavených zaklínačů, čarodějů, elfů a trpaslíků s lidmi a - bohužel - i mezi sebou