Kniha ztrát a nálezů - Foley, Lucy, 1986- (Ikar, 2015)
Kateina matka June, slavná balerína, přišla o život při letecké nehodě. Její dceři se dostává do rukou záhadná kresba, na níž je zachycena Alice, žena nápadně podobná její matce. Protože byla June adoptovaná, vydává se Kate pátrat po svém i jejím původu na Korsiku, kde žije Tom, Alicin osudový muž. Rozplétá se příběh, v němž nebylo dvojici souzeno prožívat společnou lásku. Rozděluje je rodina, válka a kontinenty. Také Kate při pátrání nalézá lásku, k níž však vede trnitá cesta plná zranění z minulosti