Šumava krásná i smrtící : v dobových fotografiích a dokumentech : lehké opevnění, okupace, železná opona - Lakosil, Jan, 1981- (Mladá fronta, 2014)
Historické fotografie dokumentují dění v oblasti Šumavy v období let 1938 a 1966