Polární záře - Jančar, Drago, 1948- (H & H, 2009)
Tajuplný román s psychologicky komplikovanou zápletkou, odehrávající se v předvečer druhé světové války v Mariboru, kde se z nejasných důvodů hlavní hrdina usazuje