Osvícení zoufalého muže - Ludvíková, Jitka, 1981- (Brána, 2016)
Doktor Barták si z lékařské mise v Africe přiváží nevšední suvenýr, malého černouška. Aby toho nebylo málo, čeká ho doma další překvapení... Kniha o tom, jak otcovství dokáže převrátit život naruby a dostat muže do značně prekérních situací. Cílem autorky je dopřát čtenáři relaxaci s odpočinkovou knihou, která pobaví. Nakladatelská anotace