Zachraňte krále : detektivní román z doby Václava IV - Bauer, Jan (MOBA, 2013)
Detektivní příběh z doby vlády Václava IV., ve kterém v hlavní roli středověkého vyšetřovatele vystupuje Jakub Protiva z Protivce