Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z Ikey - Puértolas, Romain (Argo, 2014)
Bláznivě sympatický ujetý román pobaví příběhem svérázného fakíra vydávajícího se do víru evropské civilizace, kterou pro něj představuje kultovní obchodní dům Ikea, kde hodlá naplnit specifické poslání. Ind Rabíndranáth Sušíl Krávalpindí (čti Rabín-Dral-Nasušil-A-Kráva-Má-Pindy) se vydal do Francie, aby jeho první kroky vedly zcela nepoeticky do nákupní švédské ikony Ikey. Sám sebe hodlá v tyto dva volné dny vydávat za bohatého kultivovaného obchodníka a svůj fakírský oblek vymění za sáčko a kravatu. Co na tom, že v kapse má pouze jednu falešnou eurostovku potištěnou navíc jen z jedné strany. Více než desetihodinovou cestu Ind podstoupil za účelem splnění velmi vážného poslání a tak sebou bude muset hodit