Jak se co dělá - Slavin, Bill (Krok za krokem (Junior), 2007)
Autor vybral 69 jednoduchých předmětů (věcí), jejichž výrobu lze popsat na dvou stranách. Nalezneme zde popis vzniku pomůcek pro hru a zábavu (např. fotbalové míče, kytary, plyšoví medvídci, plastoví dinosauři), pomůcek běžně používaných v domácnosti (např. alobal, knihy, tužky, mýdlo, příbor), nechybí ani oddíl věnovaný nejrůznějším potravinám (např. plněné bonbóny, lékořice, arašídové máslo, bramborové lupínky, sůl) a oddíl o materiálech, z nichž se šije oblečení a boty. Poslední kapitola se zabývá surovinami, kterých je zapotřebí při výrobě již dříve zmiňovaných předmětů (např. guma, dřevo, pryskyřice). Kniha obsahuje i slovníček, v němž jsou vysvětlena některá cizí slova či méně známé pojmy, a rejstřík