Zápach odlivu - Östlundh, Hakan (Severská krimi (Baronet), 2012)
Když se Fredrik s manželkou a dětmi odstěhoval ze Stockholmu na Gotland, čekal klidnější práci v krásné přírodě. Nález rozpáraného jehněte a vzápětí dvou stejně zabitých mužů ho však z idyly rychle vyvedl. Když se přidala vražda jejich sousedky, k náročnému týmovému pátrání přibyl Fredrikovi i strach o vlastní rodinu. Příběh vyvrcholí dramatickým závěrem a šokujícím překvapením. Napínavá psychologická detektivka s neopakovatelnou atmosférou švédského přímoří