Po hlavě - Frayn, Michael (Paseka, 2009)
Martin Claye přijíždí se svou novomanželkou a novorozenou dcerkou na venkov strávit pár klidných měsíců. Vše se ale zvrtne hned zpočátku, když manželé přijmou pozvání na sousedskou večeři. Martin je totiž požádán sousedem, aby mu pomohl určit autorství jednoho obrazu. Hlavní hrdina se domnívá, že narazil na úžasné dílo nebývalé hodnoty. Z různých důvodů (především finančních) se však nechce nikomu svěřit. Rozbíhá se tak série neuvěřitelných příhod a nedorozumění, vedoucí především k potížím