Claudius bůh a jeho žena Messalina : O strastiplném panování TiberiaClaudia Caesara, římského císaře, nar. r. 10 př. n. l., zesnulého r. 54 n.l., jak je vylíčil sám, jakož i jeho zavraždění, zosnovaném neblazeproslulou Agrippinou (matkoucísaře Nerona), a o jeho posmrtné deifikaci, jak je vylíčili jiní - Graves, Robert (Galérie moderních autorů, 1984)
Claudius Tiberius Nero Germanicus (císař římský, 10 př. n. l. -54 n.l.) - Řím starověký - romány historické